Česta pitanja

U ovoj listi pitanja i odgovora Vam unaprijed odgovarama na najučestalija pitanja koja primamo.

Ukoliko i dalje ne pronalazite odgovor na svoje pitanje, slobodno nas kontaktirajte putem jedne od opcija navedenih na stranici Kontakt.

Pitanje 1: “Kako da naučim slagati Rubikovu kocku?”

Najlakši način bi bio putem YouTube-a. Preporučamo tutorijal od MrCube68 na hrvatskom jeziku (https://www.youtube.com/playlist?list=PLE9C3C56744144797) ili od The Cubicle-a na engleskom jeziku (https://www.youtube.com/watch?v=1t1OL2zN0LQ).

Pitanje 2: “Kako da se ubrzam u slaganju Rubikove kocke?”

Predlažemo praćenje nekih YouTube cubera koji detaljno objašnjavaju kako unaprijediti vještinu. Jedan od takvih kanala je J Perm (https://www.youtube.com/jperm) te i njegova web stranica – https://jperm.net/ 

Pitanje 3: “Gdje da kupim bolju Rubikovu kocku?”

Pošto se nalazimo u EU, predlažemo par web trgovina koje posluju na području Europske Unije. To su Master Cube Store (https://mastercubestore.com/) i Cuboss (https://cuboss.com/). Ukoliko želite kupiti iz američkih web trgovina, preporučamo The Cubicle (https://www.thecubicle.com/) ili SpeedCubeShop (https://speedcubeshop.com/). Naša preporuka su trgovine unutar EU zbog moguće carine i nadodanog PDV-a.
Ako želite kupiti neku bolju kocku u fizičkoj trgovini u Hrvatskoj, trenutno nema specijalizirana trgovina. Jedina alternativna opcija je trgovina Muller koja ponekad ima dostupne kocke Nex Cube (dostupnost ovisi o trgovini i lokaciji) za relativno pristupačnu cijenu.

Kao kocku najboljeg omjera cijene i kvalitete predlažemo MoYu RS3M 2020, no slobodno možete odabrati i brandove poput GAN, MoYu, QiYi i ostale.

Pitanje 4: “Hoće li uskoro biti neko natjecanje?”

Natjecanja se održavaju minimalno 2 puta godišnje u Hrvatskoj. Redovno pratite naše društvene mreže, posebice Instagram i Facebook, gdje ćemo najnovije vijesti oko natjecanja što prije objaviti.  

Facebook: facebook.com/speedcubinghrvatska
Instagram: instagram.com/speedcubinghrvatska
Twitter: twitter.com/speedcubinghr
YouTube: goo.gl/tNSYMz

Pitanje 5: “Hoće li uskoro biti održana neka radionica ili druženje?”

Radionice se pretežito održavaju u Osijeku te služe učenju slaganja kocke. Ako dođe do organizacije istih, obavijest će biti dostupna na našim društvenim mrežama. Što se tiče druženja, isto pravilo o održavanju vrijedi i za njih.

Pitanje 6: “Imate li podružnicu u gradu Zagrebu?”

Trenutno je glavno operativno područje Udruge područje grada Osijeka. Trenutno nema podružnice u Gradu Zagrebu.

Pitanje 7: “Kako da postanem član Udruge?”

Članstvo u Udruzi je trenutno onemogućeno. Ukoliko dođe do promjena, pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Pitanje 8: “Zanima nas suradnja oko nekog projekta zajedno s vama.”

Otvoreni smo za sve opcije suradnje! Ako ste zainteresirani za suradnju, popunite Kontakt formu s web stranice i dalje ćemo sve dogovoriti 🙂  

 

HR