Rezultati – Osijek Open 2019

Dragi naši,

Prošlog vikenda 23. i 24. veljače, u Osijeku se održalo međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke – Osijek Open 2019.

Natjecanje se održalo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (glavni sponzor) u organizaciji World Cube Association te uz našu pomoć. Na natjecanju je bilo prisutno 17 kategorija, od kojih izdvajamo slaganje kocke naslijepo, jednom rukom i slaganje kocke nogama.

Sudjelovali su natjecatelji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske, Makedonije i Rusije.

Pobjednik natjecanja (pobjednik je najbolji u disciplini 3x3x3 kocka, generalno zvana Rubikova kocka) je bio Róbert Maróti iz Mađarske s prosječnim vremenom u finalnoj rundi od 9.27 sekundi i najboljim pojedinačnim slaganjem od 8.76 sekundi. Od Hrvata, u finalu je najbolji plasman ostvario Andro Petrinjak iz Varaždina s prosječnim vremenom od 9.94 sekundi te, jednakim kao Róbert Maróti, pojedinačnim slaganjem od 8.76 sekundi.

Na natjecanju su oboreni mnogi nacionalni rekordi svih natjecatelja, od Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenija pa do Hrvatske. Najviše hrvatskih rekorda na ovom natjecanju je oborio David Vujasić,  čak njih 8 od kojih izdvajamo slaganje kocke na slijepo u 1 minuti i 31 sekundi!

Prilažemo montažu s našeg YouTube kanala kako biste vidjeli kako je natjecanje izgleda 🙂

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ITddnfjz9cI&w=560&h=315]

Također, prilažemo i malu galeriju fotografija!

Vidimo se slijedeći put na natjecanju.

Udruga Speedcubing Hrvatska

Podijeli ovu objavu:
HR