Održano državno prvenstvo Republike Hrvatske – Croatian Nationals 2019

Dragi naši,

proteklog vikenda, 31. kolovoza i 1. rujna 2019. godine, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Osijeku održano je državno prvenstvo Republike Hrvatske u brzom slaganju Rubikove kocke i ostalih mozgalica. Ovim putem se još jednim putem zahvaljujemo sponzorima i donatorima World Cube Association, Ekonomskom fakultetu u Osijeku, na ustupljenom prostoru za održavanje natjecanja te Jamnici, koja je donirala svoje proizvode za natjecatelje.

Na natjecanju je bilo prisutno 46 natjecatelja iz 10 država: Hrvatske, Mađarske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Rusije, Austrije i Švicarske.

Pobjednik cjelokupnog natjecanja je Švicarac Alwin Rölz s prosječnim vremenom od 8,90 sekundi, drugi je bio naš član Udruge David Vujasić s prosjekom od 9,45 sekundi, a treće mjesto je otišlo Mađaru Róbertu Marótiju s prosječnim vremenom od 9,56 sekundi.

IMG_7300Postolje pobjednika Croatian Nationalsa 2019

Na razini Republike Hrvatske, državni prvak za 2019. godinu je David Vujasić s prosječnim vremenom od 9,45 sekudni, drugo mjesto pripada Dominiku Vidakoviću s prosječnim vremenom od 11,04 sekundi, a treće mjesto pripada Toniju Vargi s prosječnim vremenom od 13,03 sekundi.

IMG_7293
Postolje Republike Hrvatske za 2019. godinu

Od nacionalnih rekorda Republike Hrvatske, vrijedno je izdvojiti Davida Vujasića koji je oborio nacionalne rekorde u slijedećim disciplinama:

  • 6x6x6 kocka (prosječno): 2 minute 11.68 sekundi
  • 3x3x3 s nogama (pojedinačno): 53.18 sekundi
  • Sat (prosječno): 8.00 sekundi
  • Megaminx (pojedinačno): 54.60 sekundi

Od ostalih hrvatskh natjecatelja, vrijedi izdvojiti Tonija Vargu, koji je oborio novi nacionalni rekord u prosječnom slaganju 3x3x3 kocke naslijepo koje sada iznosi 1 minutu i 54.61 sekundu!

Ukoliko želite vidjeti kako je natjecanje izgledalo, priložen je kratak album s fotografijama. (Foto credit: Kristina Osk)

Ukoliko Vam ovo nije dovoljno fotografija, kliknite na ovu poveznicu kako bi Vam se otvorila veeeeeeeeeelika galerija s Google Drivea! 😎

Ostali rezultati natjecanja su vidljivi klikom na ovu poveznicu.

Veselimo se budućem natjecanju te Vas očekujemo u što većem broju!
U međuvremenu, pratite nas na društvenim mrežama kako biste što prije saznali kada i gdje će se održati slijedeće natjecanje.

Poveznice na naše društvene mreže:

Facebook: facebook.com/speedcubinghrvatska
Instagram: instagram.com/speedcubinghrvatska
Twitter: twitter.com/speedcubinghr
YouTube: goo.gl/tNSYMz

Udruga Speedcubing Hrvatska

 

Podijeli ovu objavu:
HR